Бјелица: Куће за 11 избјеглих и расељених

Срна
Бјелица: Куће за 11 избјеглих и расељених

СОКОЛАЦ - На подручју општине Соколац данас је почела реализација пројекта у вриједности 500.000 КМ, у оквиру којег ће бити изграђено или реконструисано 11 кућа за избјегла и расељена лица, рекао је начелник ове општине Милован Бјелица.

Бјелица је данас новинарима након састанка на Сокоцу са представником Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Небојшом Ћевризом рекао да је рок изградње годину дана.

Он је навео да се пројекат проводи у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања, те да ће од 11 планираних кућа, четири бити за расељена лица српске националности, а седам за повратнике Бошњаке.

Планирано је стамбено збрињавање Срба у насељима Лазе и Мајдани, те двије куће у Соколачким њивама, а за повратнике Бошњаке по једна у селима Шашевци, Мељине, Калиманићи, Карамуратовићи, Доње Бабине, Боровац и Педише.

"Донаторска средства су око 400.000 КМ, а учешће општине Соколац је око 100.000 КМ, кроз обезбјеђење инфраструктуре, грађевинске дозволе и потребне документације", навео је Бјелица.

Он је нагласио да се сада углавном ради пројектна документација, те изразио увјерење да ће пројекат бити завршен у року.

Бјелица је нагласио да се овај пројекат проводи према споразуму потписаном 27. јануара између Министарства за људска права и избјеглице БиХ и Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Владе Републике Срспке./

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана