Бјелица и ел Касими о могућем улагању компаније "Емирејтс"

Срна
Бјелица и ел Касими о могућем улагању компаније "Емирејтс"

СОКОЛАЦ - Начелник општине Соколац Милован Бјелица наставио је разговоре са шеиком Мохамедом ел Касимијем /Шеик Мохаммед бин Саљр ал Љасими/ о могућностима улагања око 50 милиона КМ његове компаније "Емирејтс" у више објеката на подручју ове локалне заједнице.

Бјелица је рекао новинарима да је Касими данас посјетио локације на Сокоцу, на којима би се могли градити објекти који ће привући велики број туриста из свих крајева свијета на ово подручје.

Он је нагласио да је инвеститору из Уједињених Арапаских Емирата пренио да општина Соколац може једино ићи у јавно-приватно партнерство са будућим инвеститором, посебно кад је ријеч о рехабилитационом центру са свим пратећим објектима, који би, на приједлог Касимија, могао да се гради.

"Општина би у овом случају ушла у аранжман са земљиштем, а њихова би била инвестиција, с тим да бисмо договорили период трајања таквог облика улагања", рекао је Бјелица.

Он је додао да би обавеза локалне управе била да припреми документацију, локацијске услове и план шта и гдје се може градити.

Бјелица је истакао да је Касими посјетио локалитете Талине, подручје Бјелосављевића и подручје Романије, гдје би се могао градити рехабилитациони центар са свим пратећим садржајима.

Најављено је да ће општинске службе у наредним данима понудити идјено рјешење о могућностима изградње објеката на подручју Сокоца, о чему ће се делегација општине Соколац приликом најављене посјете, детаљније договорити са потенцијалним инвеститорима и предсједником Емирата из кога долази Касими.

Касими је рекао новинарима да је данашња посјета Сокоцу само наставак разговора о могућностима улагања његове компаније на подручју ове општине.

Он је најавио да ће прво улагање на подручју Сокоца почети ускоро постављањем клизалишта, димензија 28 са шест метара, које ће, према препоруци служби из локалне управе, бити на локацији на дијелу спортско-рекреативног центра код стадиона.

Шеик Ел Касими из Уједињених Арапских Емирата, власник фирме "Емирејтс" и забавног парка "Саниленд" код Сарајева, изразио је жељу да инвестира на подручје општине Соколац и од 6. новембра разговара о тој идеји са начелником општине и његовим сарадницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана