Бивши директор србачког Водовода Ожегу частио отпремнином

Цвија Мркоњић
Бивши директор србачког Водовода Ожегу частио отпремнином

Србац - Бивши директор србачког "Водовода" Славен Марић пријављен је тужилаштву због сумње да је злоупотријебио службени положај исплативши незаконито отпремнину Милошу Ожегу и на тај начин оштетио предузеће за 24.000 марака.

Центар јавне безбједности Бањалука поднио је у петак бањалучком Окружном тужилаштву извјештај и против Ожега, који је добио спорну отпремнину. Извор близак истрази рекао је "Гласу Српске" да је Ожег осумњичен да је као предсједник Надзорног одбора "Водовода" злоупотријебио службени положај оставивши на снази рјешење којим му је додијељена отпремнина.

Марић је именован за директора "Водовода" 17. маја 2013. године, а са те функције је смијењен 18. новембра на сједници Скупштине акционара предузећа чији је већински власник општина Србац. Он је смијењен због неплаћања пореза и доприноса, повећања дуговања и броја радника, смањења плата запосленима, склапања неповољних уговора без могућности раскида и неовлашћеног давања позајмица једној приватној фирми.

На његово мјесто именована је Слободанка Брезовац, а револтирани Марић оптужио је начелника Српца Драгу Ћирића за малверзације са приватном фирмом "Аква тим" из Лакташа са којом је општина Србац ушла у пројекат изградње фабрике воде на изворишту у Горњим Срђевићима, јер је сматрао да тај посао треба да буде повјерен "Водоводу". Он је у периоду док је био директор облијепио читав град билбордима у којима је истицао да неће дозволити криминалцима да кроје политику предузећа.

На челу "Водовода" тренутно је Младен Драгосав, који је наслиједио Брезовчеву. Она је смијењена, јер није успјела да смањи огромна дуговања "Водовода", која су достигла 1,3 милиона, док потраживања од правних и физичких лица износе 2,3 милиона КМ.

Туча у кафани

Проблеми између општине Србац и "Водовода" настали су након инцидента у августу 2013. када су се у једном кафићу потукли Славен Марић, који је тада био члан ДНС-а и његов партијски шеф и одборник Љубо Ракић.

Сукоб је избио након што је Ракић у круговима партије покренуо иницијативу да Марић буде смијењен са директорског мјеста како би засјео у његову фотељу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана