Билећанин шампион у излежавању

Цвија Мркоњић
Билећанин шампион у излежавању

Бањалука - Иако су Црногорци познати по лежању и у Црној Гори иза сваког ћошка лежи таленат за овај спорт, мислим да су били лијени чак и да дођу на такмичење и због тога сам их ја побиједио.

Уз смијех образлаже свој успјех Игор Кисић из Билеће, који је на Отвореном такмичењу Црне Горе у излежавању, одржаном у етно-селу "Монтенегро" у Горњим Брезнима код Плужина, освојио прво мјесто и 300 евра. Овај двадесетогодишњак је провео 33 сата и 30 минута лежећи и тако показао да је бољи од Црногораца, који, када је у питању љенчарење, важе за врсне "спортисте".

- Први пут сам се такмичио, није било неких посебних припрема само сам лежао - духовито објашњава студент спортског новинарства у Никшићу.

Игор је издржао пола сата лежања дуже Александра Обрадовића из Градишке и Јована Црнчанина из Крушевца, а колико год се чинило да је лежати лако, каже да му је сваки сат падао све теже. Главна тактика је била да уноси што мање хране и пића, јер је одлазак у тоалет био забрањен.

- Разговарали смо, судија нас је засмијавао, али сам већину времена провео слушајући Звездине навијачке пјесме - каже страствени навијач Црвене звезде и додаје да још не размишља о пријави за сљедећу годину.

Према његовим ријечима, новац од награде ће искористити да купи сезонске карте за утакмице фудбалског и кошаркашког клуба Црвена звезда, као и да почасти пријатеље, захваљујући којима је и дошао на идеју да се такмичи.

Власник "Монтенегра" Милоња Благојевић каже да се надметало 11 кандидата из Црне Горе, Србије и БиХ. Због лошег времена, умјесто традиционално испод старог храста, такмичари су лежали у једној фитнес сали и то од 11 часова у понедјељак до уторка увече.

- Такмичење смо првенствено организовали због мита о лијеним Црногорцима, али мислим да су нам и Херцеговци много слични - казао је Благојевић.

Рекордер

Црногорски рекорд Марка Ђуровића из Подгорице, троструког побједника у "Љенчаријади", од 37 сати лежања није оборен. Ђуровић је ове године одустао након само шест сати такмичења.

Занимљиво је и то што се први пут у финале ове духовите манифестације није пласирао ниједан Црногорац.


 

правила:

- Такмичари не смију да устају

- Могу да користе храну и пиће

- Не смију да иду у тоалет

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана