Билећа: Уручене "Поносне картице" за 217 породица

Срна
Foto: Срна

БИЛЕЋА- Предсједник Фондације "За породицу" Драган Дакић уручио је данас "поносне картице" за 217 породица из Билеће са троје и више дјеце, које ће им омогућити разне попусте приликом куповине робе и услуга код привредних субјеката укључених у пројекат "Пријатељи породице".

Осим "поносне", они су добили и "Нестро картице", које омогућавају значајне попусте на гориво и остале производе које нуди та фирма. Фондација "За породицу", реализује овај пројекат у сарадњи са општином Билећа.

Дакић је рекао да у Билећи, у односу на укупну популацију, има готово за 50 одсто више породица него што је било очекивано да ће испунити услов за добијање картица, додајући да је то добар почетак за реализацију пројекта.

Он је апеловао да се билећки привредници активније укључе у пројекат.

"Апсолутно нисмо имали одзив локалних привредника за учешће у овом пројекту, што је не баш похвалан аспект који издваја Билећу од осталих партнера. Зато позивам билећке привреднике да се прикључе Пријатељима породице, којих у Републици Српској већ има више од 250 којима нудимо разне погодности", навео је Дакић.

Према његовим ријечима, стимуланс привредницима треба да буде намјера да учине нешто добро, да по мањој маржи остваре већи обим продаје своје робе и услуга и тиме остваре већи профит.

"Улажемо напоре да подржимо привреднике тако што им обезбјеђујемо маркетинг, увезујући их међусобно да имају што више погодности. Ово је сет мјера подршке које иду руку под руку и привредницима и породицама", нагласио је Дакић.

Представници општине истакли су да је велико интересовање породица из Билеће за "паметну картицу" и апеловали да привредници имају више слуха за вишечлане породице.

 Замјеник начелника општине Билећа Никола Бајовић изразио је очекивање да ће се то у наредном периоду промијенити и да ће се локални привредници одазвати позиву.

"Са некима већ преговарамо и надамо се да ће препознати своју корист у овоме, а и да ће жељети да имају друштвену одговорност према вишечланим породицама јер је циљ да поправимо демографску слику Билеће, па самим тим и Републике Српске", рекао је Бајовић.

Из Одјељења за привреду, друштвене дјелатности и инспекцијске послове општине Билећа позивају породице које се нису до сада пријавиле, а желе да остваре право на картицу, да то учине, а они које данас нису преузели своје картице то могу учинити наредних дана у просторијама општине.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана