Билећа: Одборници вријеђали једни друге и гађали микрофоном

Срна
Билећа: Одборници вријеђали једни друге и гађали микрофоном

Билећа - Конститутивну сједницу Скупштине општине Билећа данас је обиљежио вербални инцидент који је могао да прерасте и у физички сукоб између одборника СНСД-а и предсједника Општинског одбора СРС "Српска у сигурне руке" Дражена Дунђера.

Незадовољан коалиционим договором о расподјели функција, Дунђер је приговарао и добацивао начелнику општине Билећа Миљану Алексићу док се обраћао одборницима, што је довело и до вријеђања и упућивања непримјерених ријечи међу њима.


Након препирања, један од одборника СНСД-а ишчупао је микрофон и њиме гађао Дунђера, послије чега је дата пауза на којој је засједала Комисија за избор и именовање, а која је за предсједника Скупштине предложила СДС-овог члана Глигора Самарџића.

Одборници СНСД-а нису се сагласили са овим приједлогом, те су за ту функцију предложили Љубу Вуковића из СНСД-а, који је и у претходне четири године био на овој функцији.

Расправа у Скупштини општине Билећа је у току.

Конститутивна сједница, која је одржана 1. децембра, прекинута је одмах након верификовања мандата одборницима јер није било потребне већине за формирање Комисије за избор и именовање општинских функционера.

Предложени чланови комисије нису добили већину, а Дунђер је и тада указао да нису подржали приједлог јер СНСД није испоштовао коалициони споразум о расподјели функција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана