Билећа: Алексић избјегао опозив и окупио већину

Милијана Латиновић
Билећа: Алексић избјегао опозив и окупио већину

Билећа - Начелник општине Билећа Миљан Алексић (СНСД) избјегао је јуче опозив, након што се актуелна скупштинска већина распала приликом усвајања дневног реда са приједлогом његове смјене.

Осим тога, Алексић је поручио да је СНСД окупио нову већину, која ће ускоро бити потврђена. У новој већини, према Алексићевим ријечима, биће и независни одборник Бранко Алексић, чији је глас јуче био пресудан да иницијатива за опозив начелника не прође.

- Договорили смо се да Бранко Алексић од идуће сједнице иде с нама у већину, а о свему ћемо детаљније информисати јавност у сриједу - рекао је Миљан Алексић.

Додаје да ће нову скупштинску већину чинити пет одборника СНСД-а, независни одборник Бранко Алексић, и по један одборник из ДНС-а, СП-а, Уједињене Српске и Еколошке партије.

Бранко Алексић истиче да није подржао дневни ред јучерашње сједнице јер нису испоштовани коалициони договори са СДС-ом, о именовањима у појединим јавним установама. Нагласио је да његово приступање већини са СНСД-ом на челу, још ништа није дефинитивно договорено.

- Преговори трају већ три мјесеца и ништа није дефинитивно договорено. Видјећемо шта ће бити. Те информације које круже само су чаршијска препричавања - рекао је Алексић и додао да су све опције још отворене.

Предсједник Скупштине општине Билећа Срђан Роган (ПДП) рекао је да је преурањено било шта коментарисати и да ће све зависити од даљих коалиционих договора, истичући да ће наставак сједнице бити заказан до краја марта. Он тврди да Бранко Алексић није напустио већину.

Сједницу Парламента обиљежиле су и увреде и међусобне оптужбе, које су углавном "пљуштале" између одборника актуелне већине.  Иако је на почетку сједнице било јасно да неће бити усвојен дневни ред, расправа је трајала скоро три часа. Пред одборницима је била одлуку о привременом финансирању општине, јер буџет за 2017. годину још увијек није усвојен.

Плате

Одборник СРС "Др Војислав Шешељ" Дражен Дунђер тврди да до раскола у редовима досадашње већине долази због притисака од стране начелника, кога криви и за лошу економску ситуацију у Билећи.

- Направио је минус у општини, касне плате, однио је све из општине што се могло однијети, а сада и пријети - рекао је Дунђер.

Миљан Алексић негира да је пријетњама вршио притисак на одборнике и додаје да је општина још на стабилним ногама.

- Плата касни 20 дана, језеро је опет пуно, а када буде прилива новца од "Хидроелектрана" на Требишњици, сигурно ћемо бити стабилни - рекао је Алексић.

Нову скупштинску већину чиниће

одборника СНСД

1 одборник ДНС-а

1  независни одборник

1 одборник Уједињене Српске

1 одборник Еколошке партије

1 одборник СП-а

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана