Удружењу "Отахарин" стигла помоћ од хуманитараца из Њемачке

Срна
Foto: semberija.info

БИЈЕЉИНА- Бијељинско Удружење грађана "Отахарин" саопштило је да је у Бијељину стигла помоћ хуманитараца из њемачког града Гросберна за 500 социјално угрожених породица.

Помоћ, која се састоји од одјеће, обуће, хигијенских средстава, играчака и школског прибора, данас ће бити подијељена у Бијељини, а сутра у Живиницама.

Из Удружења "Отахарин" напомињу да пуних 17 година евангелистичка парохија града Гросберна из Њемачке прикупља и доставља хуманитарну помоћ најугроженијим категоријама становништва у Бијељини и Живиницама.

"Иако их је пандемија спријечила да посјете Бијељину и Живинице 2020. године, они су свој хуманост доказали и прошле године када су послали конвој хуманитарне помоћи", додаје се у саопштењу.

Корисници ове хуманитарне помоћи су социјално најугроженије породице, корисници услуга Удружења "Отахарин", Центра за социјални рад, те удружења "Нада" и "Врати ми осмјех".

Ова хуманитарна помоћ је посебно битна за дјецу ромске националности која су укључена у образовни систем, а хуманитарци из Гросберна сваке године обезбиједе посебне поклоне за првачиће, пакете за ученике основне школе и стипендије за дјечаке и дјевојчице ромске националности који похађају средњу школу, које подршка мотивишу у даљем школовању и развоју.

Пакети помоћи из Њемачке допремљени су уз подршку удружења "Отахарин", Центра за социјални рад Бијељина и Градске организације Црвеног крста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана