Бијељински волонтери засадили стабла на Лединцима

Срна
Бијељински волонтери засадили стабла на Лединцима

БИЈЕЉИНА - У насељу Лединци у Бијељини засађено је десет садница кривудаве врбе, дивљег кестена, црвенолисне шљиве, те шведске мукиње и ловор вишње, у оквиру акције коју је реализовало 35 волонтера у организацији тима "Урадимо то" /Let`с До Ит/ у Бијељини.


У овој активности учествовали су ученици седмог један и седмог два одјељења Основне школе "Вук Караџић", наставници Виолета Шеовац, Душица Тадић и Срђан Ћеранић, те чланови еколошког удружења грађана "Ада" из Бијељине.

"Бијељини недостају зелене површине, паркови, а свједоци смо енормног загађења ваздуха у току грејне сезоне, што је реално шест мјесеци годишње. Ово је један од видова наше борбе, наш начин на указивање проблема и наш допринос смањењу загађења", рекла је координатор овог тима у Бијељини Хелена Стојић.

Стојићева, која се еколошким активизмом бави дуги низ година, навела је да ће акције садње и пошумљавања бити настављене и да ће користити сваку прилику да укажу на значај садње и на значај сваког стабла.

Дјеци која су учествовала у акцији ће бити уручене и волонтерске књижице. Осим у Бијељини, акција садње и пошумљавања реализована је на још шест локација у БиХ, засађено је око 2.000 садница.

"Урадимо то" /Летжс до ит/ у БиХ дио је истоименог свјетског покрета у којем учествује 168 земаља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана