Бијељински Штаб за ванредне ситуације: Почиње анкетирање родитеља дјеце из вртића

ГС
Бијељински Штаб за ванредне ситуације: Почиње анкетирање родитеља дјеце из вртића

БИЈЕЉИНА - Након што је Републички штаб за ванредне ситуације донио закључак којим су ублажене мјере заштите од вируса корона, у наредна два дана Дјечији вртић "Чика Јова Змај" у Бијељини анкетираће родитеље да би се утврдио број породица које имају потребу за кориштењем њихових услуга, саопштио је градски Штаб за ванредне ситуације.

Представници градског Одјељења за друштвене дјелатности препоручују власницима приватних вртића да учине исто како би се размотрила могућност поновног отварања установа за боравак и чување дјеце.

Према извјештају Болнице "Свети Врачеви", у Семберији нема новозаражених вирусом корона. У болничкој изолацији налази се 16 особа, у кућној изолацији шест, а здравствено стање медицинске сестре, јединог регистрованог зараженог лица на подручју града, стабилно је.

Под стручним надзором Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља су 372 лица, од којих су 52 смјештена у карантин при Основној школи "Вук Караџић", а у карантину на Рачи је девет особа, од којих је пет из Бијељине.

До сада је у градској болници на вирус корона тестирано 466 лица, од којих је 12 било позитивно, 454 негативна, а из Института за јавно здравље Републике Српске очекују се резултати за 48 узетих брисева.

Надлежне службе Доме здравља тестирале су до сада 272 особе и сви резултати су негативни, а за 26 лица се очекују резултати тестова.

У склопу мјера и активности које Градски штаб за ванредне ситуације спроводи ради сузбијања ширења вируса корона, предузеће "Комуналац" Бијељина извршило је прање и дезинфекцију улица у Јањи и Новом Насељу.

Гранични прелаз Рача у протекла 24 часа прешло је 278 возила, док је Павловића мост прешло 48 возила.

Полицијска управа Бијељина издала је два прекршајна налога за лица која су прекршила полицијски час и шест за лица која нису користила личну заштитну опрему /маске и рукавице/.

Комунална полиција је извршила контролу 31 лица у изолацији и сва лица су пронађена на адреси.

Градски штаб подсјећа грађане да је од 7. до 11. маја трајање полицијског часа скраћено, а забрана кретања за сва лица, без обзира на старосну доб, биће на снази сваког дана од 22 часа до пет часова.

Лицима старијим од 65 година кретање је дозвољено сваког дана од седам до 13 часова. На снази ће остати и забрана кретања ван мјеста пребивалишта од суботе у 12 до недјеље у 18 часова.

Забрана кретања за сва лица данас почиње у 15 часова и на снази је до сутра у пет часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана