Бијељински кеј постао омиљено мјесто окупљања

Срна
Foto: mojabijeljina.com

БИЈЕЉИНА - Шеталиште поред канала Дашница, односно „Бијељински кеј“, од 2020. године је ново омиљено мјесто за окупљање, дружење и рекреацију, а његово уређење је дио „Агенде 2030“, којом се стварају предуслови за одрживи привредни, друштвени и еколошки развој, саопштено је из градске администрације.

„Од, некада, канала зараслог у траву и, често, мјеста за одлагање отпада, сада је ово постао украс града“, наведено је у саопштењу Одсјека за локални економски развој и европске интеграције града Бијељине.

Овај дио града, саопштено је из Одсјека, представља ново урбано језгро које пружа могућност грађанима да квалитетније користе активне начине кретања, као и да се упознају о циљевима одрживог развоја, који човјека стављају у центар развоја и промовишу одрживе инклузивне заједнице.

Да би се локација учинила што атрактивнијом и пријатнијом, спроведено је анкетирање око 1.500 грађана, који су имали могућност да бирају како ће галерије да изгледају и да предлажу називе мостова, а највећи број њих исказао је жељу за исцртавањем мурала, цитата и мотивационих порука на галеријама, у комбинацији са слоганом града.

„Испуњена је жеља грађана, те је на каналу Дашница креативно уређено свих 23 галерије и четири каскаде. На основу приједлога грађана су, такође, и мостови добили називе, па сада град има мост љубави, пријатељства, толеранције, хероја, будућности, радости и поезије, а сваки од њих има своју причу и поруку“, наведено је у саопштењу.

Креативно уређене галерије су конципиране с циљем да шаљу снажне мотивационе поруке и позивају на враћање универзалних људских вриједности.

Ово је једна од активности у складу са стратешким опредјељењем да до 2030. године Бијељина постане „град будућности“, што Градска управа реализује континуирано кроз програме, пројекте и активности у складу са „Агендом 2030“.

Канал је уређен кроз партнерско дјеловање Јавне установе „Воде Српске“, Дирекције за изградњу и развој града и Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана