Бијељинска Градска управа: Финансијска подршка за здравствене раднике

ГС
Бијељинска Градска управа: Финансијска подршка за здравствене раднике

БИЈЕЉИНА - Град Бијељина је усљед епидемиолошке ситуације изазване пандемијом вируса корона и тешких услова у којима се љекари боре за животе пацијената донио одлуку да финансијски награди здравствене раднике у Дому здравља и Болници "Свети Врачеви" и издвојио по 100.000 КМ за ове установе, саопштено је из бијељинске Градске управе.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је да су ову одлуку подржали сви чланови Градског штаба за ванредне ситуације, који су сагласни да се љекари налазе на првој линији одбране од ковида 19.

- Доктори и медицинско особље у бијељинском Дому здравља и Болници су на ивици снага, приходи од партиципације су смањени јер је уведен посебан систем рада усљед пандемије, због чега је град неколико пута издвојио средства за помоћ здравственим установама, укупно 1,3 милиона КМ од почетка пандемије - навео је Мићић.

Мићић је рекао да су недавно из градског буџета обезбијеђена средства за запошљавање љекара и медицинског особља са евиденције Завода за запошљавање, који већ неколико дана помажу љекарима Дома здравља у борби против вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана