Бијељинска Бања Дворови постаје ковид болница

Срна
Бијељинска Бања Дворови постаје ковид болница

БИЈЕЉИНА - Бијељинска Бања Дворови постаје ковид болница са 101 креветом, најавио је данас градоначелник Мићо Мићић.

Након сједнице Штаба за ванредне ситуације у граду, Мићић је рекао да ће због веома озбиљне ситуације усљед раста броја заражених из градског буџета бити уплаћено 200.000 КМ Болници "Свети врачеви" и по 100.000 КМ Дому здравља и Бањи Дворови.

Мићић је навео да су тренутно у Бијељини активна 742 случаја заражених вирусом корона.

Градоначелник је најавио и поновну дезинфекцију свих јавних институција и зграда у Бијељини.

Вршилац дужности директора бијељинске болнице Златко Максимовић истакао је да је ситуација у ковид болници веома тешка, тренутно су хоспитализована 73 болесника, од којих је садам животно угрожено.

- Капацитет ковид болнице је 90 одсто попуњен. Само за 24 часа имали смо 20 пријема. Ми смо већ прије пет дана предвидјели ово и тражили проширење капацитета - рекао је Максимовић новинарима.

Он је критиковао директоре домова здравља у регији који се још нису одазвали позиву да њихови љекари дођу у болницу на усавршавање рада у ковид условима и као помоћ љекарима који се даноноћно боре за живот пацијената у садашње двије ковид болнице у граду.

- Дајемо све од себе и спремни смо да издржимо, али нам треба помоћ и других институција и становништва - рекао је Максимовић.

Према његовим ријечима, нова ковид болница у Бањи Дворови почеће са радом 6. новембра, али се то може десити и већ сутра ако затреба.

- План је да у Бањи буду смјештани пацијенти са средње тешком клиничком сликом - навео је Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана