Бијељини по трећи пут блокиран рачун

Анита Јанковић
Бијељини по трећи пут блокиран рачун

Бијељина - Пореска управа РС блокирала је јуче рачун града Бијељина због дуга од 270.000 марака, што је трећа блокада од почетка ове године.

Директор бијељинског Подручног центра Пореске управе РС Душан Вуловић каже да је рачун блокиран, јер град није на вријеме измиривао обавезе за порезе и доприносе.

- Један дио дуга је уплаћен данас, али докле год износ у цјелости не буде исплаћен, не можемо деблокирати рачун - рекао је јуче Вуловић и истакао да исти третман важи за све обвезнике, било то јавне институције или приватна предузећа.

- Све иде аутоматски. Чим нам компјутерски систем избаци дужника, одмах реагујемо, јер радимо по истим аршинима за све. Граду Бијељина послали смо опомену прије десетак дана, да ако не плате у року, слиједи принудна наплата и блокада. Знали су да морају платити - рекао је Вуловић.

С друге стране, градоначелник Бијељине Мићо Мићић тврди да је сав новац уплаћен јуче ујутро на рачун Пореске управе РС, те да не може бити блокаде рачуна.

- Ако закаснимо минут, они користе прилику да нас блокирају. Новац је уплаћен и нема никаквих проблема. Сва дуговања смо уплатили - рекао је Мићић.

Он је нагласио да је ово трећи пут од почетка године да Пореска управа Бијељини блокира рачун.

- Рачун нам увијек блокирају на дан кад ми обавимо уплату, а они се праве да новац нису добили - нагласио је Мићић.

Према његовим ријечима, прича у вези са блокадом рачуна је политичка игра кроз коју се, уз помоћ медија, настоји приказати да град Бијељина нема новца.

- Директор бијељинског Подручног центра Пореске управе Душан Вуловић покушава послати негативну слику кроз причу да не можемо испоштовати обавезе и да немамо пара. Очигледно је да имамо и да новац уплаћујемо - казао је Мићић.

Предсједник Скупштине града Бијељина Драган Ђурђевић тврди да град јуче није уплатио новац те да је пракса градске управе већ дуже вријеме да касни са уплатом дуговања.

- Било је неминовно да Пореска управа изврши блокаду, јер је тих 270.000 требало да буде уплаћено прије 15 дана. Мићић има привилеговане фирме којима редовно исплаћује обавезе, док сви остали трпе - каже Ђурђевић.

Он тврди да град Бијељине дугује више од 7,5 милиона КМ на име различитих обавеза.

- И дан-данас град вуче дуговања из 2013, 2014. и 2015. године према одређеним институцијама. Само дуг према Дому здравља из прошле године премашује пола милиона марака -  наглашава Ђурђевић. 

Пријава

Драган Ђурђевић предао је јуче бијељинском Центру јавне безбједности (ЦЈБ) документа која, како тврди, "свједоче о криминалним активностима градоначелника Миће Мићића".

Ђурђевић је предао извјештај о раду Надзорног одбора Скупштине града за период од 1. јануара до 30. јула ове године, извјештај о изградњи градске котловнице, списак кандидата за приправнике, те уговор о диоби некретнина са скицом снимања терена.

- Испунио сам данас своју грађанску, професионалну и моралну обавезу. Сада ћемо да видимо како ради Окружно тужилаштво Бијељине - каже Ђурђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана