Бијељини блокиран рачун

Љиљана Алексић
Бијељини блокиран рачун

Бијељина - Пореска управа РС блокирала је јуче рачун града Бијељина због дуга за порезе и доприносе.

У Пореској управи Подручна јединица Бијељина кажу да је ријеч о о доспјелим, а неплаћеним обавезама у износу од 285.497 марака за јануарску и фебруарску плату. С друге стране, градоначелник Бијељине Мићо Мићић тврди да дугују 260.000 КМ и то за један мјесец.

У Пореској управи кажу да ће рачун бити одблокиран оног тренутка кад новац буде уплаћен, било да то буде данас или за мјесец. 

- Ово је само још један примјер да нема повлашћених. Чим градске власти уплате дуг на име предвиђених обавеза, ми ћемо скинути блокаду - рекао је помоћник директора Пореске управе РС Подручног центра у Бијељини Душан Вуловић.

Према његовим ријечима, Пореска управа је у посљедње вријеме појачала своје активности.

- Појачали смо дио активности у вези са принудном наплатом с обзиром на то да од нашег рада зависи прилив новца у републички буџет, а то значи исплата плата, пензија и других обавеза буџетским корисницима - рекао је Вуловић.

Он је истакао да Пореска управа предузима исте мјере према свим пореским обвезницима, без обзира на то да ли је ријеч о приватним предузећима или јавним установама.

Из Пореске управе поручују да и у наредном периоду треба очекивати предузимање ригорознијих мјера, јер, како наводе, сви морају схватити да треба редовно да измирују обавезе.

Мићо Мићић је рекао да Подручна јединица Пореске управе РС у Бијељини "тренира строгоћу", јер је блокирала буџет града због неисплаћених 260.000 КМ на име обавеза за плате запослених у Градској управи.

- Тачно је да град има дуг, односно неисплаћене једномјесечне обавезе према Пореској управи. Међутим, нису хтјели да сачекају прилив, већ су блокадом хтјели да направе медијску кампању да је буџет града блокиран - рекао је он.

Мићић је објаснио да је дио дуга јуче уплаћен и додао да очекује да ће буџет бити одблокиран најкасније данас.

- Политичка кампања је већ почела као што видимо. Многи дугују за доприносе пуно више новца него град Бијељина, па нису блокирани, а ми јесмо - нагласио је Мићић.

Прилив новца

Мићо Мићић је објаснио да у Пореској управи нису жељели да чекају уплату истакавши да је јучерашњи прилив новца у градску касу био 103.000 марака.

- Остало је нешто више од 150.000 марака да уплатимо како би био одблокиран рачун, што ћемо највјероватније урадити у току дана или сутра - рекао је јуче Мићић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана