Бијељина: "Звоно" за формирање савјета за заштиту потрошача у регији

Srna
Бијељина: "Звоно" за формирање савјета за заштиту потрошача у регији

БИЈЕЉИНА - Удружење потрошача "Звоно" одржаће 12. марта у Бијељини јавне консултације са комуналним предузећима у наставку активности за формирање савјета за заштиту потрошача и комисија за рјешавање потрошачких приговора у регији.

У најави из овог удружења наводе да је састанак дио пројекта ЕУ "Допринос организација цивилног друштва заштити потрошача у складу са ЕУ стандардима", као и активности на обиљежавања 15. марта - Свјетског дана потрошача.

Циљ консултативног састанка јесте наставак дијалога између удружења потрошача, јавних предузећа, представника локалне заједнице, канцеларије Омбудсмана за заштиту потрошача БиХ и Министарства трговине и туризма Републике Српске на тему формираних савјета за заштиту потрошача и комисија за рјешавање потрошачких приговора.

Формирање савјета и комисија планирано је на подручјима градова Бијељина и Зворник и у општинама Лопаре, Угљевик, Милићи, Власеница, Хан Пијесак, Шековићи и Осмаци.

"Задатак састанка јесте да се упознамо о моделима рада и начинима доношења одлука у савјетима и комисијама и другим активностима у заштити потрошачких права", наводи се у саопштењу.

Консултативни састанак биће одржан у хотелу "Дрина" са почетком у 10.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана