Бијељина: Жене са инвалидитетом бесплатно на базену у бањи

Љ. А.
Бијељина: Жене са инвалидитетом бесплатно на базену у бањи

Бијељина - Захваљујући пројекту под називом “Наше љето”, који је почео у јуну, чланице Удружења жена са инвалидитетом “Импулс” из Бијељине овог љета могу бесплатно да користе базене бање “Дворови”.

Према ријечима извршне директорице овог удружења Тање Милинковић, пројекат је финансијски помогла и Градска управа у Бијељини и купљене су улазнице за базене.

- Жене са инвалидитетом, чланице удружења, добиле су прилику да користе бесплатно базене наше бање јер је то изузетно важно за њихову рехабилитацију због геотермалне воде и њене љековитости. Само пливање ће им омогућити да психички и физички побољшају своје здравствено стање - навела је она.

Милинковићева истиче да од почетка јула осам чланица удружења користи базене те да и даље има заинтересованих жена за овај вид рекреације.

- Настојаћемо да  минимално 16 жена добије прилику да одлази на базене, али потрудићемо се да их буде и више јер користимо улазнице све до краја сезоне, односно до септембра - навела је она. С циљем додатног оснаживања жена, кроз овај пројекат биће организоване и четири психолошке радионице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана