Бијељина: Забрана посјета у породилишту и на интензивној њези

Срна
Бијељина: Забрана посјета у породилишту и на интензивној њези

Бијељина - Забрана посјета пацијентима у Болници "Свети Врачеви" у Бијељини у сезони грипа дјелимично је ублажена и задржана само за породилиште и одсјек за интензивно лијечење.

Из Болнице је саопштено да је због повећаног броја обољелих од грипа и других респираторних инфекција забрана посјета пацијентима остала на снази на Одјељењу за гинекологију и акушерство - одсјеку за акушерство, Одјељењу за педијатрију - одсјеку за неонатологију и Служби за реанимацију и интензивно лијечење - одсјеку за интензивно лијечење.


Након потпуне забране посјета која је уведена 12. јануара, дозвољене су посјете пацијентима на другим болничким одјељењима понедјељком, сриједом, петком и недјељом од 13.00 до 14.00 часова.

У посјету једном пацијенту може доћи један до два посјетиоца, а запослени у Болници одговорни су за спровођење забране посјета грађанима са израженим знацима респираторних инфекција као што су кијавица и кашаљ.

Најављено је да ће о потпуном престанку важења забране посјете пацијентима одлучити директор Болнице "Свети Врачеви" на основу извјештаја Тима за спречавање и сузбијање интрахоспиталних инфекција.

Информације о здравственом стању пацијената у Болници заинтересовани могу добити на број телефона 055-415-555.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана