Бијељина: За прву седмицу рада пријављен долазак 95 од 389 дјеце у вртић “Чика Јова Змај”

Срна
Бијељина: За прву седмицу рада пријављен долазак 95 од 389 дјеце у вртић “Чика Јова Змај”

БИЈЕЉИНА - Дјечији вртић “Чика Јова Змај” у Бијељини анкетирао је родитеље чија дјеца бораве у вртићу и од 389 дјеце за 95 је најављен долазак од понедјељка, 11. маја, прве седмице рада након прекида у марту због појаве вируса корона, рекао је Срни директор јединог јавног вртића у граду Славиша Вујановић.

Вујановић је рекао да коначну одлуку о почетку рада вртића треба да донесе Штаб за ванредне ситуације града Бијељина, према чијој је препоруци и урађено анкетирање.

“Сматрамо да бисмо од понедјељка могли поново почети са радом у своја четири објекта, три у граду и у објекту у Дворовима, уз спровођење свих мјера и препорука Штаба за ванредне ситуације Републике Српске, Института за јавно здравство и Министарства здравља, како бисмо спремно дочекали почетак рада”, нагласио је Вујановић.

Према његовим ријечима, те мјере су дезинфекција и генерално спремање објеката вртића, дезинфекција играчака и других површина са којима дјеца долазе у контакт, уз повећан ниво хигијенских мјера, као и социјална дистанца и кориштење заштите у контакту родитеља и васпитача приликом доласка дјеце у вртић.

Вујановић је рекао да је, на приједлог Управног одбора вртића, Градска управа, као његов оснивач, одлучила да родитељи за март, јер је вртић радио до 20. марта, плаћају 50 одсто цијене, док ће бити ослобођени плаћања за април и дио маја, када вртић не ради.

Цијена цјелодневног програма у вртићу је 185 КМ, ако истовремено борави двоје дјеце из исте породице цијена је умањена на 166 марака по дјетету, док је за треће дијете из једне породице боравак у вртићу бесплатан.

“Велика је одговорност на нама који радимо у вртићу, али и наша жеља да се што прије вратимо нормалном раду и реализујемо са дјецом предвиђени програм који су пропустила”, истакао је Вујановић.

Он је додао да вртић током ванредног стања изазваног вирусом корона одржава контакт са дјецом и родитељима кориштењем “Фејсбук” странице “Змајево гнијездо”, на којој пружа препоруке и савјете како да се лакше поднесе кућна изолација и боравак у затвореном простору.

Вујановић је рекао да у вртићу није било појаве вируса корона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана