Бијељина: Улагања за бољи положај дјеце са посебним потребама

Срна
Бијељина: Улагања за бољи положај дјеце са посебним потребама

БИЈЕЉИНА - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић најавио је за октобар почетак рада Дневног центра за дјецу са посебним потребама и већа издвајања из градског буџета за њихов смјештај у породици.

У Дневном центру биће мјеста за 30 дјеце, рекао је данас Мићић у разговору са представницима Удружења “Другачији свијет” које окупља чланове породица дјеце, младих и одраслих са аутизмом.

“Да би овим породицама олакшали проблеме са којима се свакодневно суочавају настојаћемо да повећамо издвајања из градског буџета за смјештај у породици”, додао је Мићић.

Мићић је навео да, без обзира на сву љубав коју ова дјеца имају, није лако обезбиједити егзистенцију у условима када један родитељ не ради јер мора стално да буде уз дијете.

“Вјерујемо да ће подршка коју ће добијати од Дневног центра и већи износ средстава за смјештај у породицама учинити да овој дјеци и њиховим породицама бриге буду смањене”, поручио је градоначелник Бијељине.

Родитељи окупљени у удружењу “Другачијег свијета” изразили су задовољство због помоћи и подршке Градске управе.

“Сваки родитељ се бори за своје дијете колико год може, а родитељи из нашег Удружења дају све од себе 24 часа дневно, јер имају дјецу којој је потребна цјелодневна пажња”, истакла је предсједник Удружења Каћа Благић.

Она је навела да је Удружење “Другачији свијет” основано да би родитељи дјеце са посебним потребама помагали једни другима, а рад Дневног центра и повећање издвајања из градског буџета омогућиће им да лакше рјешавају проблеме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана