Бијељина: У четвртак о ребалансу буџета, очекује се промјена скупштинске већине

Srna
Бијељина: У четвртак о ребалансу буџета, очекује се промјена скупштинске већине

БИЈЕЉИНА - Одборници бијељинске Скупштине града разматраће у четвртак, 18. јуна, одлуку о измјени одлуке о буџету града Бијељине - ребалансу за 2020. годину, којим се градски буџет повећава на 62.758.148 КМ, у односу на буџет усвојен у децембру прошле године од 51.258.148 КМ.

Увећање се искључиво односи на неповучена кредитна средства из 2019. године у износу од 4.500.000 КМ, која су већ била обухваћена Одлуком о измјени одлуке о буџету града Бијељина /ребалансом два/ за 2019. годину и ново кредитно задужење Града од 7.000.000 КМ.

Одборници ће у четвртак, 18. јуна, разматрати и низ извјештаја установа и предузећа Града, приједлога одлука, програма рада, као и реализације досадашњих.

Поред ове одлуке, на предстојећој сједници Скупштине града очекује се, како је раније најавио градоначелник Бијељине Мићо Мићић, и смјена актуелног предсједника Скупштине града Славише Марковића, те смјена замјеника градоначелника Предрага Јовића.

Осим овога, на предстојећој сједници бијељинског парламента, очекује се и промјена скупштинске већине, када би, након низа година, СДС могла постати опозициона странка у власти Скупштине града Бијељина.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина Недељко Ћорић најавио је прије неколико дана да ће та странка постати дио нове скупштинске већине на редовној сједници Скупштине града 18. јуна и да ће у опозицији остати само ПДП и СДС, "ако ико од одборника остане у овој странци након што је Мићо Мићић формирао Странка демократске Српске Семберија.

Он је навео да ће промјене услиједити на основу споразума СНСД-а и Мићића, те да ће сједницу већ у четвртак водити нови предсједник Скупштине након смјене Марковића, који је кадар ПДП-а, а биће именован и нови замјеник градоначелника из СНСД-а.

Сједница Скупштине града биће одржана у Центру за културу, уз поштовање епидемиолошких мјера, а међу најважнијим тачкама дневног реда је ребаланс градског буџета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана