Бијељина: “Стони тенис из блока” за помоћ вишечланим породицама

Срна
Бијељина: “Стони тенис из блока” за помоћ вишечланим породицама

БИЈЕЉИНА - Хуманитарна организација “Срби за Србе” организовала је у Бијељини турнир “Стони тенис из блока” који је окупио 60 играча, а заједнички циљ је да се помогну социјално угрожене породице са четворо и више дјеце.

“Дјеца су наша будућност и нема предаје”, мото је ове организације која дјелује широм свијета, а учесник данашње акције у Бијељини Перо Савић додаје да су за бољу будућност важни и солидарност и посвећеност принципу добра.

Нема предаје, каже Савић, и свједочи то цијелим животом будући да је 39 година, од 49 колико има, у инвалидским колицима, а вишеструки је првак Републике Српске и БиХ у стоном тенису, освајач бројних медаља са међународних такмичења и игра за клубове у Бијељини и Новом Саду.

Савић је након саобраћајне незгоде у којој је повриједио кичму и остао инвалид завршио економску школу у Црној Гори, одакле се и оженио, потом се преквалификовао да би имао посла и зарадио пензију поправљајући телевизоре 20 година.

За своје највеће богатство сматра кћерку која завршава Правни факултет и сина који свира хармонику и похађа Средњу музичку школу.

“Наша је жеља и циљ да подигнемо свијест грађана о хуманости, јер сада нам је то најпотребније”, рекао је Срни Игор Јовановић, члан организације “Срби за Србе”.

Он је навео да су прошле године у Бијељини скупили 20.000 КМ и помогли вишечлану породицу Шарић, куповином кућанских апарата и кревета, а ове године то ће бити једна од породица из Јање или Батковића.

Јовановић је напоменуо да годишње организују осам хуманитарних догађаја у граду, међу којима су турнири у пикаду, стоном тенису и фудбалу, приказивање филмова, а главни догађај је “Тројка из блока”, или шутирање тројки у кошарци, који се традиционално одржава 11. августа.

Слађан Јосиповић из организације “Срби за Србе” рекао је да су у Републици Српској активни у десетак локалних заједница и да окупљају све више активиста, волонтера, али и спонзора за дјеловање на добробит српског народа, при чему су дјеца приоритет.

Најмлађи учесник хуманитарног турнира је деветогодишњи Немања Зарубица из Попова стони тенис тренира заједно са оцем, а уз спорт је, како је нагласио, научио и шта значи хуманост, те ће, када порасте, помагати немоћнима и сиромашнима, највише дјеци.

Једина дјевојчица на турниру и у Стонотеском клубу “Радник” у Бијељини Ана Бјелица има 10 година и каже да је срећна што помажу дјеци која немају хране и немају срећне породице.

Саша Савковић, тренер Стонотениског клуба “Радник” Бијељина, напоменуо је да раде од 2011. године и окупљају 30 дјеце свих узрасних категорија, сениорску екипу која се такмичи у Првој лиги Републике Српске и секцију ветерана који играју рекреативно, а Раденко Томић који има 65 година најстарији је учесник данашњег турнира.

“Част нам је да учествујемо у организацији овог хуманитарног турнира, гдје је прилог добровољан, а заједничка жеља снажна, да подржимо бољи живот дјеце и будућност српског народа”, рекао је Савковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана