Бијељина: Спектакуларан ватромет и бакљада у сусрет 30. рођендану Српске

Срна
Бијељина: Спектакуларан ватромет и бакљада у сусрет 30. рођендану Српске

БИЈЕЉИНА - Спектакуларан ватромет, праћен бакљадом, обасјао је вечерас бијељинско насеље Богдановића плац у част 30. рођендана Републике Српске.

Ово је традиција коју уочи 9. јануара традиционално његује омладина овог насеља, која себе назива "Дружина са Богдановић плаца".

Познати су по хуманитарним активностима на подручју града и по, како су истакли, израженој љубави према насељу у којем су одрасли, његовању српске традиције и очувању хероја њиховог доба који су начинили велике кораке за српски народ, али и човјечанство.

"Дружина Богдановић плаца" још једном шаље јасну поруку о слози и јединству овог насеља и цијеле Бијељине, рекли су омладинци Срни.

Српски посланици прогласили су 9. јануара 1992. године Српску Републику БиХ, која ће касније бити названа Република Српска, као одговор на намјеру Муслимана и Хрвата да се издвоје из Југославије, те на стално прегласавање Срба на свим нивоима у БиХ.

Скупштина српског народа прогласила је стварање данашње Републике Српске прије било каквих међунационалних сукоба и прије почетка грађанског рата у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана