Бијељина: Софренића смјењују на наредној сједници

Љ. А.
Бијељина: Софренића смјењују на наредној сједници

Бијељина - Начелник Одјељења за финансије Милорад Софренић биће смијењен на првој идућој сједници, поручили су јуче представници скупштинске већине у Бијељини.

Потпредсједник Скупштине града Мићо Тодоровић казао је да ће бити отклоњене неправилности због којих је Окружни суд у Бијељини донио пресуду да се Софренић и замјеник начелника Хусо Зечкановић врате на своје функције.

- Прихватамо пресуду, али ћемо исправити грешку. Образложено је да није достављен списак имена и потписа за смјену Софренића, као ни мишљење градоначелника о смјени - каже Тодоровић и додаје да није тачно да нису доставили мишљење градоначелника. 

Он је казао да је суд саопштио и то да није добро написано рјешење о разрјешењу Софренића и Зечкановића. Нагласио је да ће приликом отклањања замјерки бити написано и шта је све Софренић урадио током мандата и о каквим малверзацијама је ријеч.

С друге стране, градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је да је закон на његовој страни и да су поновне смјене непотребне.

- Тиме што именују људе на само два мјесеца показују заправо како би се понашали када би имали власт. Ова ситуација је прави "циркус" и беспотребно се продубљује криза власти - оцијенио је Мићић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана