Бијељина: Скоро сви пацијенти у ковид болницама са тешком клиничком сликом

Срна
Foto: Срна

 БИЈЕЉИНА- У ковид болницама у Бијељини тренутно су на лијечењу 62 пацијента заражена вирусом корона, од којих је 13 на респираторима, 40 на кисеонику, што потврђује да су са тешком клиничком сликом и угрожени, рекла је инфектолог бијељинске болнице "Свети врачеви" Александра Радојчић.

Она је навела да у ковид болницама има и млађих особа, да пацијенти долазе са тешком клинчком сликом, те да су све особе млађе животне доби у стабилном стању.

Радојчићева је рекла да болница има довољно капацитета, али да је протеклих седмица повећан број позитивних на вирус корона, те апеловала на суграђане да се придржавају епидемиолошких мјера и да се што већи број њих вакцинише.

Она је навела да је протеклих седмица проценат позитивних на вирус корона у односу на негативне био између 65 и 70 одсто, што је веома висок број за овај период када су очекивали да мањи број заражених.

"Нове мјере ће тек за минимум седам до 15 дана показати своју ефикасност и резултате", рекла је Радојчићева и додала да ће се након што се покаже њихова ефикасност знати да ли ће бити уведене ригорозније или ће наступити ублажавање мјера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана