Бијељина: Сакупљено педесетак врећа смећа

Срна
Бијељина: Сакупљено педесетак врећа смећа

БИЈЕЉИНА - Еколошки активисти данас су у Бијељини сакупили педесетак врећа смећа у оквиру Свјетског дана чишћења који је у овом граду обиљежен четврти пут.

Еколошки активиста Хелена Стојић рекла је Срни да је циљ указивање на значај заштите животне средине, на проблем велике количине смећа и дивљих депонија у граду и око њега.

"Данас обиљежавамо Свјетски дан чишћења, дан када и у БиХ, међу 190 држава свијета, волонтери из десет различитих градова узимају учешће и заједничким снагама чисте одабрану локацију. Око 25 волонтера из нашег града, међу њима највише најмлађих чланова, заједно са еколошким активистима, просвјетним радницима сакупили су педесетак врећа смећа", навела је Стојићева, волонтер "Летжс До Ит" тима из Бијељине,.

Она је нагласила да циљ Свјетског дана чишћења нису само чистији градови, паркови и шуме, већ и помак ка бољем управљању отпадом и подизање свијести на локалном и глобалном нивоу о проблему отпада и хитности његовог рјешавања.

Стојићева је захвалила бијељинској Градској управи за подршку у реализацији ове акције, као и предузећу "Комуналац" Бијељина чија помоћ ни ове године није изостала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана