Бијељина: Ромски ученици добили на кориштење 33 таблет рачунара

Срна
Бијељина: Ромски ученици добили на кориштење 33 таблет рачунара

БИЈЕЉИНА - Удружење грађана за промоцију образовања Рома “Отахарин” у Бијељини подијелило је ромским ученицима на кориштење још 33 таблет рачунара као подршку за лакше праћење наставе на даљину.

Из “Отахарина” наводе да су од почетка пандемије вируса корона посебну пажњу посветили подршци дјеци да би на најбољи начин превазишли изазове које је пред њих ставила настава на даљину и уз помоћ донатора формирали дигиталну библиотеку за коју су набавили и 59 таблет рачунара.

Током прошле године, 100 ромске дјеце, међу којом су 31 дјевојчица и 69 дјечака, учествовало је у подршци учењу на даљину коју је организовао “Отахарин”.

Утврђено је да велики број ромских ученика нема адекватан приступ интернету нити посједује уређаје који би им омогућили праћење наставе, савладавање градива и извршавање домаћих задатака током оваквог начина рада школа.

“Успоставили смо и иновативни модел подршке школовању на даљину који подразумијева ангажман три учитељице и два ромска асистента који су задужени за одређене групе ученика којима пружају подршку у учењу, комуницирају са учитељима и разредним старјешинама, те информишу родитеље о обавезама које дјеца имају у оквиру наставе на даљину”, наводе из Удружења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана