Бијељина: Расписан конкурс за “Сатира фест 2020”

ГС
Бијељина: Расписан конкурс за “Сатира фест 2020”

БИЈЕЉИНА - Управни одбор Београдског афористичарског круга расписао је конкурс за учешће на 18. Међународном фестивалу хумора и сатире “Сатира фест 2020”, који ће бити одржан у Београду до краја године.

Конкурс је отворен до 15. септембра, а аутори из Србије и иностранства могу слати своје радове на мејл [email protected]

Радови треба да буду потписани именом и презименом, уз навођење података за контакт, уз обавезну адресу електронске поште и број телефона.

На конкурс се може слати до 30 афоризама, до три сатиричне приче и до три сатиричне пјесме.

Разматраће се искључиво објављени и необјављени сатирични радови настали послије прошлогодишњег “Сатира феста”, одржаног 22. октобра.

Један аутор може да учествује у све три категорије.

Умјетнички савјет манифестације и селектор фестивала изабраће радове, прогласити побједнике и одредити учеснике на књижевној вечери “Сатира феста”.

Аутору најбољег афоризма, изговореног на манифестацији, припашће традиционална награда “Вук Глигоријевић”.

За најбољу пјесму додјељује се признање “Растко Закић”, а награду ће понијети и аутор најбоље сатиричне приче.

Селектор “Сатира феста 2020” је сатиричар Митар Ђерић Лаки.

Из организационог одбора позивају појединце, редакције, издавачке куће и институције да до 25. септембра, на мејл сатирафестЖгмаил.цом предложе ауторе и образложе приједлоге за награду “Сатира феста” за укупан допринос сатири.

Заслужним ауторима и преводиоцима из иностранства биће додијељено признање “Златни круг”, за афирмацију сатире у свијету.

По пети пут биће додијељена награда за “Сатиричну храброст”,а по трећи пут признање “Никола Оташ”, за укупан допринос сатиричној карикатури, које додјељују Удружење карикатуриста Србије ФЕЦО и Београдски афористичарски круг.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана