Бијељина: Рад до поноћи због контрола радног времена угоститеља

Srna
Бијељина: Рад до поноћи због контрола радног времена угоститеља

БИЈЕЉИНА - Комунална полиција у Бијељини продужила је рад до поноћи због бројних пријава грађана за прекорачење радног времена угоститељских објеката, рекао је Срни начелник Комуналне полиције Ратомир Драганић.

Драганић је рекао да су прошле године по овом питању извршили 196 прегледа, у 26 случајева издали рјешење за отклањање уочених неправилности, а издали су и 10 прекршајних налога.

- Свакодневно ћемо појачати контролу прекорачења радног времена угоститељских објеката - викендом ванредне контроле због проблема извођења музике уживо без одобрења и у посљедње вријеме ремећење мира у згради због издавања стана на дан - најавио је Драганић.

Према његовим ријечима, у свим случајевима ремећења ноћног одмора грађани након поноћи могу и треба да позову полицију која излази на сваки позив и, уколико констатује прекорачење радног времена угоститељског објекта, просљеђује забиљешку о томе Комуналној полицији.

Драганић је навео да је радно вријеме угоститељских објеката у зимском периоду до 22.00 часа, колико је до сада било и радно вријеме комуналних полицајаца, а петком и суботом угоститељски објекти могу да раде до 23.00 часа, са толеранцијом од 30 минута.

Казне за прекорачење радног времена су за правна лица од 800 до 4.000 КМ, за одговорно лице правног лица од 200 до 1.000 КМ и за предузетника од 400 до 2.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана