Бијељина: Пуца владајућа коалиција

Љиљана Алексић
Бијељина: Пуца владајућа коалиција

Бијељина - Владајућа коалиција у Бијељини окупљена око СДС-а озбиљно је уздрмана након што је јуче лидер СРС-а Драган Ђурђевић, са позиције предсједника Скупштине града, изнио низ примједаба на рад градоначелника Миће Мићића и Градске управе.

Сједницу Скупштине града Бијељина, на којој је између осталог разматран извјештај градоначелника и Градске управе за 2015. годину, обиљежила је бурна расправа.

Прије почетка расправе Ђурђевић је изашао за говорницу и рекао да је функционер СДС-а Милорад Софренић искључио СРС из скупштинске већине. С друге стране Софренић је казао да су се радикали сами искључили из коалиције.

- Никога нисмо избацили. Радикали нису хтјели поштовати одлуку већине и гласати према договору у скупштинској Комисији за именовања, чиме су се на неки начин сами искључили из владајуће коалиције - рекао је Софренић.

Ђурђевић је потврдио да је до проблема у коалицији дошло због Комисије за именовања, чију је смјену јуче тражио.

- Енормна средства се користе за појединачне интересе и чињеница је да лични и приватни интерес може да уруши и функционисање града - истакао је Ђурђевић.

Наиме, све је почело ванредним састанком Комисије за избор и именовање, која је донијела одлуку о смјени Саре Пајић, запослене у Центру за културу, а која је уједно и члан Управног одбора (УО) "Вода Српске". То није наишло на одобравање владајуће структуре. Такође, требало је да буде донесена и одлука о смјени УО Дома здравља, као и директора ове установе Златка Максимовића. Ово је само био повод да Ђурђевић изнесе оптужбе на рачун рада Мићића. Указао је и на проблем запошљавања дјеце погинулих бораца.

- Немојте да се лажемо, 11 дјеце погинулих бораца није запослено у Градску управу Бијељине, то је ноторна лаж. Данас је у "Службеном гласнику" објављено да ће бити примљено нових 40 људи у Градску управу и видјећемо ко ће то бити, а жалосно је да имате градоначелника који је енормно богат човјек - изјавио је Ђурђевић.

На питања о већини и изласку радикала из коалиције, Ђурђевић је био кратак: "Не знам, видјећемо!"

Када су се страсти смириле, Мићић и Ђурђевић су потврдили да ће у наредним данима бити расправљано о даљем учешћу радикала у скупштинској већини градског парламента.

- Извјештај о мом раду је усвојен гласовима већине. СРС одавно дјелује на два фронта опозиционо и позиционо, што баш и није спојиво. Међутим, њихов је начин како ће гласати и да ли ће подржавати већину - рекао је Мићић, који је оповргао оптужбе и истакао да се све радило по закону.

Након бурне расправе на сједници градског парламента највјероватније да два представника СРС-а и један члан СП-а неће бити више дио скупштинске већине. Да је већина уздрмана показује и гласање о смјени чланова Комисије за избор и именовање, која није добила довољно гласова.

Сукоб

Говорећи о сукобу између Милорада Софренића и Драгана Ђурђевића, Мићо Мићић је истакао да то није било официјелно.

- Они су то можда између себе причали. Ускоро ћемо имати састанак. Па не може човјек бити у опозицији, а обављати дужност предсједника Скупштине - рекао је Мићић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана