Бијељина проширује ковид болницу са 50 на 100 кревета

Срна
Бијељина проширује ковид болницу са 50 на 100 кревета

БИЈЕЉИНА- У Бијељини сутра почињу грађевински радови на проширењу ковид болнице са 50 на 100 болесничких кревета, најавио је директор Болнице "Свети врачеви" Златко Максимовић.

Он је рекао да се нови капацитет ковид болнице опрема у старој згради гинекологије, средствима које су обезбиједили Влада Републике Српске, Градски штаб за ванредне ситуације у Бијељини, Црвени крст, а очекује се и помоћ других локалних заједница које гравитирају бијељинској болници.

Након сједнице градског Кризног штаба, Максимовић је рекао новинарима да је епидемиолошка ситуација у граду благо погоршана, у ковид болници су 34 пацијента, од којих четири на респиратору, а са девет нових случајева у протекла 24 часа Бијељина има 105 активних случајева позитивних на вирус корона.

Директор Дома здравља Бијељина Данијела Ђукин навела је да се од почетка епидемије под епидемиолошким надзором налазило 3.380 лица, а тренуто их је 243.

- Радује да нема смртних исхода посљедњих 13 дана - истакла је Ђукин.

Говорећи о тежини епидемиолошке ситуације, Ђукин је рекла да је међу ковид позитивним и дјевојчица од три године, чији је отац преминуо од вируса корона прије 15 дана, а позитивни су и мајка и брат.

Према њеним ријечима, ситуација је неповољна, иако је за 17 дана августа забиљежен лагани пад заражавања у односу на исти период прошлог мјесеца.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић најавио је помоћ из градског буџета од 100.000 КМ за Дом здравља и 50.000 КМ за предузеће Градско гробље.

Он је рекао да се епидемиолошке мјере у Бијељини усаглашавају са републичким мјерама и да ће прије почетка школске године бити извршена дезинфекција свих школских објеката, а Градска управа обезбиједиће заштитне маске за ученике и просвјетаре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана