Бијељина: Признања за болницу, привреднике и заслужне појединце

Срна
Бијељина: Признања за болницу, привреднике и заслужне појединце

Бијељина - Највише признање града Бијељина "Медаља Кнез Иво од Семберије" уручена су вечерас Болници "Свети Врачеви", привредницима Драгољубу Мирковићу и Ђорђу Славињаку, предузећима "Драгстес" и "Edition" и докторки Радмили Млађеновић.

Поводом Дана града признања су уручена на свечаној сједници Скупштине града која је одржана у препуној сали Центра за културу "Семберија".

Директор Болнице Синиша Максимовић изразио је захвалност у име свих запослених у овој здравственој установи који су награђени за свој рад и постигнуте резултате.

"За двије године рада у новој бијељинској болници прегледано је више од 320.000 пацијената, урађено је више од 8.000 операција, 600 интервенција на крвним судовима срца, док је хоспитализовано скоро 20.000 пацијената", рекао је Максимовић.

Поводом Дана града, градоначелник Бијељине Мићо Мићић поручио је да је слобода народа најбитнија и најсветија и да се достигнућа генерација морају чувати, али и унапређивати.

Он је као развојне циљеве и приоритете Бијељине најавио опоравак и заштиту од поплава, наставак изградње инфраструктуре, прије свега канализације и прављење амбијента за отварање нових радних мјеста.

Драгољуб Мирковић примио је признање као успјешан привредник и хуманиста који помаже породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима, демобилисаним борцима и другом социјално угроженог становништву у Бијељини.

Власник предузећа "Спектар дринк" Ђорђе Славињак примио је највише градско признање за изузетно успјешан рад и постигнут висок степен квалитета производа од воћа и поврћа, те извоза на домаће и страно тржиште.

Славињак је рекао новинарима да му ово признање пуно значи, али и да све обавезује на даље ангажовање у развоју друштвене заједнице.

Предузећу "Драгстес" из Доњег Црњелова медаља је додијељена за изузетно успјешан рад у промету роба, нафте и нафтних деривата, као и велики допринос помоћи на нивоу локалне заједнице.

Исто признање уручено је и предузећу "Edition" из Вршана, које се бави производњом и продајом боја и лакова.

Златна медаља "Кнез Иво од Семберије" додијељена је докторици Радмили Млађеновић из насеља Модран за изузетан допринос и постигнуте резултате у побољшању здравља грађана, посебно у области реуматологије.

Бронзаном медаљом "Кнез Иво од Семберије" награђено је предузеће "Крушик" из Бијељине за успјешан рад у трговинској дјелатности и афирмацији позитивних вриједности у локалној заједници.

Златном медаљом "Филип Вишњић" ове године су награђени Милица Перковић из Јање за допринос у побољшању услова рада ученика и наставника и развијање добрих међунационалних односа у Основној школи "Меша Селимовић" Јања, као и Драгораду Васићу за дугогодишњи друштвени, политички и хумани рад и изузетан допринос квалитета у васпитно-образовном раду Основне школе "Вук Караџић" Бијељина.

Добитници ове медаље су и Српско културно умјетничко друштво "Јања - Ново насеље Јања" и Православно архијерејско намјесништво Угљевичко-Јањско.

Сребрна медаља "Филип Вишњић" додијељена је Слађани Видовић за успјешан педагошки рад и несебичан допринос унапређења услова рада Основне школе "Стеван Немања" из Горњег Драгаљевца.

Златне значке града Бијељина додијељене су "Одбору потомака - дјеце погинулих бораца Бијељина", успјешном привреднику Аднану Рамићу из Јање, Милораду Солаковићу за изузетан допринос у области педагошког, друштвеног и хуманог рада, Миладину Стевановићу из Доњег Загона за врхунске спортске резултате и Фудбалском клубу "Звијезда 09".

Добитници Сребрне значке града Бијељина су предузеће "Ролопласт" и Азем Алетовић из Јање за ангажман у културно-умјетничком друштву "Мула Алија Садиковић".

Бронзана значка града Бијељина припала је Фериду Хамзићу из Јање за дугогодишњи успјешан рад у обућарству и Срђану Шушићу за велики допринос у развоју школског и омладинског спорта.

Прије свечане сједнице скупштине града бројне делегације положиле су цвијеће на централни споменик палим борцима у Бијељини.

Свечаност је вечерас настављена наступом фолклорних група и концертом београдске групе С.А.Р.С. на градском тргу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана