Бијељина: Прекинута тематска сједница због недоласка градоначелника

ГС
Foto: Нови Глас

БИЈЕЉИНА - Тематска сједница Скупштине града Бијељина прекинута је данас због недоласка градоначелника Љубише Петровића.

Шеф Клуба одборника СНСД Мирослав Миловановић затражио је прекид сједнице док се не стекну услови за њен наставак, након што се градоначелник није појавио ни након паузе која је раније дата у очекивању његовог доласка.

Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић најавио је да ће накнадно бити одређено вријеме одржавања наставка сједнице која је посвећена реализацији инфраструктурних пројеката у граду.

 Одборници Скупштине града Бијељина усвојили су на данашњој тематској сједници Информацију о степену реализације пројеката у овој локалној заједници, међу којима је и изградња ауто-пута Београд - Бијељина - Бањалука.

На самом почетку градоначелник је напустио засједање, иако су одржавање тематске сједнице предложили одборници СДС-а, ПДП-а и два одборника ДНС-а, што је подржао и СНСД.

Миловановић је најавио на сједници да би до краја године могли имати потписан уговор за пројекат изградње Дринског насипа.

Миловановић, који је и директор Јавне установе “Воде Српске” рекао је да у градском буџету постоје средства за Дрински насип, односно за експропријацију, те да је тиме пројекат добрим дијелом започет.

Он је подсјетио да је Влада Републике Српске у град Бијељина највише уложила за одбрану од поплава, те да је још остао незавршен Дрински насип, због неријешених имовинских односа.

Директор Дирекције за развој града и одборник СДС-а Семберија Младен Петровић поставио је питање рокова изградње појединих пројеката, попут аутобуске станице, те затражио формирање тима стручњака који би радили на овим пројектима и завршене пројекте стављали у функцију.

Вриједност уговорених радова за изградњу нове аутобуске станице на мјесту старе жељезничке станице износи 3.203.236,54 КМ, укупна вриједност до сада изведених радова износи 1.030.545,65 КМ. Уговорени рок за завршетак радова истекао је 26. марта, с тим да је извођач радова добио продужење рока до 26. јула.

Шеф Клуба одборника ПДП-а Славиша Марковић рекао је да би питање спортске дворане требало да буде финансирано обећаним средствима Владе Републике Српске.

Одборник СНСД-а Златан Лазаревић критиковао је чињеницу да је градоначелник напустио сједницу у тренуцима када се расправља о инвестицијама за пројекте.

“Влада Српске је одувијек имала обзира према овој локалној заједници, посебно од поплава у граду од када је уложила значајна финансијска средства”, рекао је Лазаревић.

Он је демантовао изјаву шефа Клуба одборника СДС-а Анке Тороровић да се само чекају средства Србије.

“У Бијељину је уложено много, имамо шеталиште, имамо сређене и уређење стазе уз канал у граду, захваљујући Влади Српске, а Градска управа је била ту инертна”, рекао је Лазаревић.

Одборник Уједињене Српске Милан Трнинић рекао је да је новац за све пројекте издвајала Градска управа, уз веома значајну помоћ Владе Српске.

Он је додао да је неопходно изградити нову стратегију града како би сви пројектни циљеви били повезани и како би се у њој нашао и пројекат изградње ауто-пута.

Одборник Демоса Зоран Прибишић рекао је да само у вези за четири пројекта Влада Српке учествовала са скоро два буџета града /око 80 милона КМ/.

Одборници Скупштине града Бијељина су у првом дијелу засједања расправљали о пројектима изградње аутобуске станице на мјесту старе жељезничке станице, спортске сале, изградње ауто-пута Београд – Бијељина – Бањалука, система за заштиту од поплава – Дрински насип, пројекту гасификације, те уређење канала Дашница кроз градско подручје.

Након усвајања Информације о степену реализације пројеката дата је пауза.

Након паузе, тематска сједница биће настављена расправом о још четири тачке дневног реда, иако је било приједлога да буде прекинута јер јој не присуствује градоначелник.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана