Бијељина: Представљен пограм подршке самозапошљавању

ГС
Бијељина: Представљен пограм подршке самозапошљавању

БИЈЕЉИНА - Представници Градске управе Бијељина и инвестиционе фондације "Импакт" из Сарајева представили су данас програм "Инкубатор пословних идеја" који обезбјеђује стручну и финансијску подршку од 5.000 КМ за 10 нових бизниса у граду.

Извршни директор "Импакта" Мирела Омеровић рекла је да су до сада кроз овај програм подржали више од 120 пословних подухвата, укључујући шест у Бијељини, саопштено је из Градске управе.

Шеф бијељинског Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Анкица Тодоровић истакла је да јавни позив за "Инкубатор пословних идеја" представља четврти пројекат самозапошљавања који је у претходне три године подржала Градска управа.

"Кроз три пројекта смо подржали пословање 28 нових предузетника, што је у складу са стратешким опредјељењем Градске управе Бијељина да ствара повољно пословно окружење уз подршку запошљавању и самозапошљавању", додала је Тодоровићева.

Она је оцијенила да одличан одзив на данашњи инфо-дан показује заинтересованост грађана за овај вид подршке бизнису.

Осим услова учешћа на јавном позиву, присутни су имали прилику и да чују искуства ранијих корисника овог програма, као што је Никола Стајић из Велике Обарске који је аплицирао на претходни позив са планом производње и прераде поврћа и сада већ планира ширење пословања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана