Бијељина: Предати кључеви 30 станова за избјегла и расељена лица

ГС
Бијељина: Предати кључеви 30 станова за избјегла и расељена лица

БИЈЕЉИНА - У Бијељини је данас 30 породица из категорије избјеглих и расељених лица добило кључеве станова у двије зграде вриједности 1,6 милиона КМ изграђене у оквиру Регионалног стамбеног програма.

У име Владе Републике Српске кључеве је уручио вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић, који је похвалио сарадњу са Бијељином, која је, према ријечима градоначелника Миће Мићића, за земљиште, инфраструктуру и комуналне прикључке у насељу Амајлије обезбиједио додатно улагање од 300.000 КМ.

Аћић је најавио и нова улагања у Бијељини и изградњу још 12 станова за кориснике алтернативног смјештаја из старих зграда изграђених прије 25 година.

“Захваљујући рационалном пословању и уштедама које смо направили у оквиру пројекта стамбеног збрињавања избјеглих и расељених лица из алтернативних и колективних центара, Влада Републике Српске је дала сагласност на наш приједлог за изградњу још једне зграде са 12 станова у бијељинском насељу Амајлије, као и додатне зграде у Невесињу са 12 станова, што је укупна инвестиција од 1,5 милиона КМ”, рекао је Аћић новинарима.

Он је истакао да се у Републици Српској наставља и изградња индивидуалних стамбених објеката, у оквиру Подпројекта БХ6, захваљујући којем ће у Бијељини бити изграђено осам кућа, а за наставак улагања у инфраструктуру обезбијеђено је 50.000 КМ.

Аћић је захвалио свим донаторима који су подржали Регионални стамбени програм и омогућили БиХ и Републици Српској да изграде објекте и уселе породице које су дуго чекале кров над главом.

“Највећи донатор је ЕУ, а и друге европске и ваневропске земље помогле су да кроз концепт социјалног становања збринемо више стотина породица у Републици Српској”, навео је Аћић.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је новинарима да су у станове усељене породице које су до сада користиле алтернативни смјештај.

“Желимо да у овом насељу, гдје већ живи стотињак породица, направимо и друштвени дом са продавницом и тиме допринесемо њиховом квалитетнијем животу”, најавио је Мићић.

Према ријечима градоначелника, у Бијељини се након рата населило 50.000 лица из категорије избјеглих и расељених лица

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана