Бијељина: Потписан уговор о донацији пет пластеника

ГС
Бијељина: Потписан уговор о донацији пет пластеника

БИЈЕЉИНА - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић потписао је данас са представницима њемачке невладине организације АСБ уговор о донацији четири пластеника намијењених корисницима у стању социо-економских потреба, те једног пластеника за удружења грађана са подручја Бијељине.

Пластеници су донација у склопу пројекта "Директна социо-економска помоћ изузетно угроженим породицама у локалним заједницама у БиХ", који суфинансира Градска управа Бијељина.

Мићић је рекао да ће град додијелити по 800 КМ по пластенику, а кориснике ће одабрати Центар за социјални рад.

"Сви они ће добити пластеник са системом за наводњавање у коме могу да организују производњу за личне потреба, а можда и за тржишне вишкове", рекао је Мићић новинарима након потписивања уговора.

Он је навео да је АСБ организатор послова на пројекту обезбјеђивања пластеника, а донатор је Министарство иностраних послова Њемачке.

Мићић је рекао да ће Градска управа заједно са њемачком невладином оргнизацијом помоћи да буде обезбијеђена и стручна помоћ људима који добију пластенике, како би их што квалитетније користили.

Пројект-менаџер на пројекту подршке АСБ-а социјално угроженим породицама и појединцима Русмир Ханић рекао је да се овај пројекат спроводи у 11 локалних заједница, од којих је једна и град Бијељина.

"Реализација пројекта очекује се крејем јуна, почетком јула како би корисници могли кренути са производњом, односно узгојем и радом у пластеничкој производњи", додао је Ханић.

Пројекат траје већ четири године и досад има 120 корисника. Укупна вриједност пројекта, за свих 11 локалних заједница, износи 220.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана