Бијељина: Постепен прелазак на рад специјалистичких амбуланти

Срна
Бијељина: Постепен прелазак на рад специјалистичких амбуланти

БИЈЕЉИНА - Епидемиолошка ситуација на подручју Семберије и даље је под контролом, сапштено је из бијељинске Болнице “Свети врачеви” и најављено да ће се наредних дана постепено прелазити на рад специјалистичких и субспецијалистичких амбуланти.

У саопштењу се наводи да је једна особа, која је позитивна на ковид-19 и налази се у Дому ученика, доброг здравственог стања, те да ће током ове седмице бити урађен и ретест.

“Нема новорегистрованих особа позитивних на вирус корона, празан је и болнички карантин, а до 9.00 часова 4. маја, тестирано је укупно 411 особа. У болничкој изолацији налази се 11 особа, а у кућној осам”, наглашава се у саопштењу.

Из Института за јавно здравство чека се на 13 резултата.

“Наредних дана, у складу са препоруком ресорног министарства, постепено ћемо прелазити на рад специјалистичких и субспецијалистичких амбуланти уз посебан режим заказивања посредством породичног љекара уз обавезан анкетни епидемиолошки лист који не смије бити старији од три дана”, наведено је у саопштењу.

У саопштењу се истиче да ће све мјере заштите пацијената и здравствених радника бити строго поштоване и у складу са примјеном посебног протокола рада.

“Такође, припреме за Вирусолошку лабораторију су у завршној фази, о чему ћемо наше становништво благовремено обавијестити”, наводи се у саопштењу.

Из Болнице захваљују грађанима за исказани степен личне и колективне одговорности и додају да је то значајно допринијело стабилној епидемиолошкој ситуацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана