Бијељина: Постављен камен темељац за нове радионице техничке школе

Agencije
Бијељина: Постављен камен темељац за нове радионице техничке школе

БИЈЕЉИНА - У дворишту Техничке школе "Михајло Пупин" у Рачанској улици у Бијељини данас је постављен камен темељац за изградњу девет радионица за практичну наставу у савременом објекту површине 1.500 метара квадратних, за шта је из градског буџета већ обезбијеђено милион КМ.

Камен темељац су поставили градоначелник Бијељине Мићо Мићић и директор Техничке школе Миленко Максимовић.

Мићић је рекао да се више од 40 година практична настава за ученике Техничке школе изводи у објекту у Атинској улици, те да ће изградњом новог објекта у Рачанској улици бити ријешени организациони проблеми.

"Овдје је 1973. године измјештен објекат за теоретски дио наставе, а прошле године смо покренули иницијативу да олакшамо похађање праксе и теорије и, ево, данас званично почиње изградња новог објекта, за шта је из градског буџета већ обезбијеђено милион КМ", рекао је Мићић новинарима.

Он је појаснио да ће, између осталог, бити изграђена савремена столарска радионица са ЦНЦ машинама, радионице за браваре, вариоце, као и учионице за електроструку, а нова зграда биће повезана на постојећу котловницу, чиме ће бити остварене знатне уштеде.

"Прва фаза, односно изградња објекта, коштаће око милион КМ, након чега ћемо приступити опремању радионица, према упутствима запослених у Техничкој школи. Међутим, за другу фазу ће нам бити потребна финансијска помоћ и надамо се да ће надлежно министарство размотрити елаборат који смо му послали", рекао је Мићић.

Мићић је нагласио да се морају пратити нови стандарди у образовању и изразио увјерење да ће из нових радионица излазити ђаци који су одмах спремни за тржиште рада.

Максимовић је истакао да је ријеч о пројекту од изузетног значаја за Техничку школу коју похађа више од 1.000 ђака, распоређених у 38 одјељења.

"Наша школа образује ученике за четири струке, али проблем је то што професори и ђаци губе вријеме одлазећи у други објекат на практичну наставу. Осим тога, радионице у центру града не пружају најквалитетније услове за рад", рекао је Максимовић.

Он је нагласио да ће модерне радионице омогућити отварање нових смјерова у овој школи, у складу са потребама привреде.

"С почетком функционисања новог објекта очекујемо још боље резултате", каже Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана