Бијељина: Посао за 50 људи до краја године

Љ. А.
Бијељина: Посао за 50 људи до краја године

Бијељина - Директор Агенције за развој малих и средњих предузећа Бијељина Славиша Јовановић истакао је да ће до краја године у овом граду бити запослено 50 људи захваљујући пројектима суфинансирања запошљавања.

- Власници предузећа су се обавезали уговором да неће отпустити раднике у наредних годину или двије у зависности од јавних позива - рекао је Јовановић.

Он је истакао да је ова агенција расписала и јавни позив на који до 1. новембра могу да конкуришу предузетници из Семберије. Ријеч је о суфинансирању у износу од 50 одсто за процес сертификације и увођење стандарда.

- Овим јавним позивом обухватили смо прошлу и ову годину, а сви заинтересовани који су спровели стандардизацију или добили сертификат могу да се пријаве на овај јавни позив - рекао је Јовановић и додао да се на овај начин жели помоћи малим и средњим предузећима да буду конкурентни на све захтјевнијем тржишту.

Да у предузетништву све већи број људи види своју шансу, потврђују и подаци којима располаже ова агенција. Иако на располагању имају 80.000 КМ годишње, а реална очекивања су дупло већа, у Агенцији истичу да град мора пружити већу подршку овом сектору.

- На само један јавни позив јавило се чак 30 предузетника, од чега је за 24 одобрено од 500 до 3.000 КМ - казао је Јовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана