Бијељина: Помоћ за угрожене пензионере

Љ. А.
Бијељина: Помоћ за угрожене пензионере

Бијељина - На подручју Семберије више од 1.000 угрожених пензионера добило је једнократну помоћ, у износу од око 50 марака.

За ове намјене град Бијељина је издвојио 30.000 КМ, док је остатак новца исплаћен из властитих средстава бијељинског Удружења пензионера.

Предсједник овог удружења Саво Пантелић је истакао да је Управни одбор Удружења расписао оглас за помоћ пензионерима, који је трајао од 15. октобра, али да још има могућности за предавање  захтјева.

- Помоћ се дијели према правилнику и пословнику Удружења. Предност имају најосјетљивије групе, пензионери који болују од карцинома, који су на дијализи, тешки инвалиди, чланови који користе туђу његу и помоћ, обољели од дијабетеса - додао је Пантелић.

Он је додао да Удружење пензионера има око 1.500 чланова, а новац од чланарине, која мјесечно износи двије марке, троши се намјенски. Из  буџета Удружења издвајају и по 150 КМ за трошкове сахране неког од чланова.

Пантелић је истакао да чланови Удружења пензионера имају и право на попуст од 10 одсто уколико бораве у некој од бања у Српској. Према његовим ријечима потписан је и уговор са апотекама  "Здравље фарм" у којима чланови имају попуст од пет одсто на лијекове.  На подручју града Бијељине живи око 14.000 пензионера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана