Бијељина: Појачана контрола саобраћаја до 21. новембра

ГС
Foto: гс

БИЈЕЉИНА - Полицијска управа Бијељина најавила је од данас до 21. новембра појачане контроле усмјерене на поштовање односа возач-пјешак и контролу возача на алкохол, опијате и психоативне лијекове.

У саопштењу се наводи да је циљ ових контрола превенција саобраћајних незгода у којима учествују пјешаци као најрањивија категорија и утицаја алкохола на изазивање најтежих облика саобраћајних незгода.

Према подацима Полицијске управе, у претходним појачаним контролама саобраћаја евидентиран је значајан број прекршаја који су возачи починили према пјешацима, а најкарактеристичнији је непропуштање пјешака на обиљеженом пјешачком прелазу, што је условило више саобраћајних незгода у зонама пјешачких прелаза.

Полиција је упутила апел пјешацима да у условима смањене видљивости ноћу или због временских услова користе флуоросцентни прслук када се крећу коловозом и ван насељених мјеста да би били уочљивији у саобраћају.

Пјешацима је скренута пажња да се крећу изван коловоза, а да, уколико нема погодне површине за то, за кретање користе лијеву ивицу коловоза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана