Бијељина: Подршка за 10 предузетничких идеја

ГС
Бијељина: Подршка за 10 предузетничких идеја

БИЈЕЉИНА - Инвестициона фондација "Импакт" из Сарајева и Градска управа Бијељине подржаће реализацију 10 предузетничких идеја за најбоље мале бизнисе које ће финансирати са до 5.000 КМ по пројекту, најавила је извршни директор ове фондације Мирела Омеровић.

Након данашњег потписивања уговора са Градском управом Бијељине, Омеровићева је навела да ће јавни позив бити објављен наредне седмице.

"До сада смо подржали послове у области ИТ услуга, текстилној индустрији, подржали смо дјечије играонице, обданишта, а сарађивали смо са 32 локалне заједнице у БиХ", рекла је Омеровићева новинарима.

Замјеник градоначелника Бијељине Предраг Јовић навео је, након потписивања уговора, да је "Импакт" у граду већ подржао шест предузетника, а нова сарадња омогућиће да ова фондација обезбиједи средства за пет нових идеја за бизнис, колико ће финансирати и локална заједница.

"Настављамо са позитивном причом и изградњом Бијељине као града будућности", оцијенио је Јовић.

Он је истакао да је циљ овог пројекта да кроз Инкубатор пословних идеја, који подржава Влада Швајцарске, омогући да млади не напуштају своју земљу, него да обезбиједе егзистенцију кроз самозапошљавање.

Шеф градског Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Анкица Тодоровић рекла је новинарима да је град Бијељина кроз досадашња три слична пројекта подржао 28 предузетника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана