Бијељина: Подршка српском народу у Црној Гори - не дамо светиње!

Срна
Бијељина: Подршка српском народу у Црној Гори - не дамо светиње!

БИЈЕЉИНА - Само храбро, без страха, са нама је правда, не дамо светиње, поручили су српском народу и Српској православној цркви /СПЦ/ у Црној Гори млади из Бијељине.

Неформална група Омладина са Богдановић плаца у Бијељини са својим пријатељима синоћ је формирала конвој аутомобила у облику православног крста и на тај начин су изразили подршку српском народу у Црној Гори и СПЦ.

"Свједоци смо немилих сцена у којима се готово свакодневно дешавају напади на народ и СПЦ нашој братској Црној Гори и наш гест је одраз бунта којим желимо да покажемо да је наше насеље, град али и народ увијек уз своју браћу, деценијама уназад па и данас у одбрани српских светиња“, поручили су млади из Бијељине.

Ова група је у свом градском насељу Богдановића плац раније на зиду зграде нацртала цртаног јунака Штрумпфа, који представља народ који се бори против злог Гаргамела, односно власти Црне Горе.

"Аутомобилима смо формирали крст, као један од највећих симбола православне вјере и тиме поново пружили подршку СПЦ и српском народу у Црној Гори уз поруку - само храбро, без страха, са нама је правда", наводе учесници догађаја. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана