Бијељина: Пао извјештај о раду градоначелника и Градске управе

Срна
Foto: Архива

БИЈЕЉИНА- Скупштина града Бијељина није данас усвојила извјештај о раду градоначелника и Градске управе за прошлу годину.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Мирослав Миловановић најавио је током расправе да Клуб неће подржати овај документ за који је рекао да представља "извјештај о нераду градоначелника" и врви од "неистина и непотребних информација".

"Сами себе хвале да су радили и постигли неки напредак. Овај документ пун је неистина, непотребних информација које ништа не значе", сматра Миловановић.

Он је похвалио рад Одсјека за локални економски развој, чији се, каже, ефекат рада види.

"Извјештај је лош, преобиман, садржи много нетачних навода, за Клуб СНСД-а неприхватљив. Ово треба да буде опомена да градоначелник престане да се бави популизмом и питањима за које није надлежан", указао је Миловановић.

Потпредсједник градског парламента Миленко Митровић сматра да је извјештај "маскарада безидејног градоначелника".

"Извјештај је лош, неприхватљив и нећу га подржати", рекао је Митровић и додао да о су о раду градоначелника шта мисле рекли и грађани у недјељу, 10. априла, на изборима за савјете мјесних заједница.

Одборник СНСД-а Златан Лазаревић сматра да је највећи проблем у функционисању града - тврдоглавост градоначелника, подсјећајући да ни након годину и по дана нису именовани начелници градских одјељења.

"Сви трпе због тог нерада. Граду треба тим који ће га водити, а не да то чини једна особа - тако је законом прописано", напоменуо је Лазаревић.

Шеф Клуба СДС-а Анка Тодоровић сматра да је најважније то што је градоначелник посвећен владавини права.

"Вјерујем у градоначелника и Градску управу. Сигурна сам да ће Бијељина напредовати", оцијенила је Тодоровићева.

На почетку сједнице шеф Клуба одборника ПДП-а Славиша Марковић предложио је допуну дневног реда - да Скупштина данас буде упозната о ситуацији у вези са Ванековим млином, а предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић предложио закључак да то буде помјерено за наредну сједницу, ради припреме материјала, што је усвојено.

Са дневног реда скинут је приједлог одлуке о приједлогу броја, просторног распореда уписних подручја у основним школама на подручју Бијељине, као и приједлози одлука о усвајању регулационих планова "Гвоздевићи" и "Дашница један".

Одборници нису усвојили ни приједлог да у дневни ред буде уврштена одлука о одобравању новчаних средстава Градској топлани.

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана