Бијељина: Отворени вртић и школска сала за дјецу Патковаче

ГС
Бијељина: Отворени вртић и школска сала за дјецу Патковаче

БИЈЕЉИНА - Школарци и малишани из бијељинског насеља Патковача од данас имају нову фискултурну салу и вртић, а новоизграђене објекте су на употребу званично предали предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Средства за изградњу фискултурне сале, изграђене при подручној ОШ „Јован Дучић“ у Патковачи, обезбиједили су Влада Србије – 488.000 КМ, Влада Републике Српске – 280.000 КМ и Град Бијељина – 210.000 КМ.

На захтјев руководства школе, пројекат је проширен за додатне двије учионице, површине 200 квадратних метара и системом гријања, због чега је рок за завршетак радова продужен.

Осим фискултурне сале, адаптацијом старе школе у Патковачи, ова мјесна заједница је добила вртић површине око 150 квадратних метара, који испуњава најсавременије стандарде за боравак педесетак дјеце предшколског узраста. Поред двије просторије за малишане, санитарних чворова и просторије за васпитаче, у објекту су дистрибутивна кухиња и систем топлотних пумпи за гријање и хлађење.

Вриједност радова на подручном вртићу "Чика Јова Змај" у Патковачи је износила око 400.000 КМ, од чега је Кабинет предсједника Републике обезбиједио 250.000 КМ, а Градска управа Бијељине 150.000 КМ.

Жељка Цвијановић је истакла да Семберија није једино мјесто на којем се гради у Српској.

- Република Српска из године у годину, упркос свим изазовима и недаћама, успијева да направи што је наумила и на добром смо путу да остваримо што смо зацртали - бољи живот, да смо организовани, јаки и повезани како треба - рекла је Цвијановићева на свечаности.

Она је истакла да Српска има снагу и да ће наставити да је показује радећи заједно и окупљајући се око добрих идеја и пројеката за увијек исти циљ, за јаку Републику Српску.

- Ови пројекти у Бијељини су круна добре сарадње и подршке републичких институција, а добри пројекти дођу када удружимо снаге, за боље услове живота грађана - рекла је Цвијановићева.

Наводећи да је поносна на сваки реализован пројекат у који се улаже много напора, средстава и преданог рада, Цвијановићева је нагласила да се све зацртано у Српској и реализује.

- Намјеравамо предано да радимо и градимо сваки град, општину и село у Српској, све што смо обећали извршили смо и све што данас обећамо изградићемо, за бољи живот наших породица - поручила је предсједник Републике Српске.

Цвијановићева је током недавне посјете школи у Патковачи обећала изградњу вртића у овом насељу, што је и реализовано.

И Мићић је истакао да су ова два пројекта доказ да јединство градске и републичке власти даје одличне резултате.

- Спортска сала и обданиште су најзначајнији за ову мјесну заједницу, али и цијелу Семберију и доказ су да заједно можемо све што зацртамо. Изградњу спортске сале за основце у Патковачи нису финансирали само Република Српска и Град Бијељина, него и  Влада Републике Србије, тако да у Семберији на дјелу имамо и шире јединство, што нам посебно значи. Сигуран сам да ће Семберија наставити путем заједништва и да ће заиста бити Град будућности – закључио је Мићић.

Он је додао да је обданиште у Патковачи шести вртићки објекат у граду отворен у протеклих 10 година, те да ће фискултурна сала од 1.000 метара квадратних омогућити здрав развој дјеце.

Директор Основне школе "Јован Дучић" Дејан Вуковић рекао је на свечаности да је Бијељина данас у загрљају Бањалуке и Београда и да новоизграђени објекти, чије је подизање помогла и Влада Србије, имају значај већи од саме материјалне вриједности јер свједоче сарадњи и љубави српског народа са обје стране ријеке Дрине.

Директори вртића и школе уручили су захвалнице и дарове предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић и градоначелнику Бијељине Мићи Мићићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана