Бијељина: Отворен дневни центар за дјецу са потешкоћама у развоју

Срна
Бијељина: Отворен дневни центар за дјецу са потешкоћама у развоју

БИЈЕЉИНА - У Бијељини је данас, у оквиру Центра за социјални рад, отворен новоизграђени Дневни центар за дјецу са потешкоћама у развоју, чији је капацитет до 30 корисника.

Славица Коврлија из Центра за социјални рад истакла је да је ово велики дан за град Бијељину јер се петнаестак година прича о дјеци са потешкоћама у развоју и неопходности реализације њихових потреба.

“У почетку ћемо најприје пружати услугу дневног збрињавања, али са тенденцијом ширења и специјалистичких услуга према дјеци која неће бити само стриктно везана за боравак у Дневном центру, а временом ћемо расти, развијати се и пратити шта ћемо даље све уводити”, рекла је Коврлија новинарима.

Она је навела да објекат има два спрата и капацитет до 30 корисника, те да располаже дневним боравком и свим пратећим просторијама.

“Имамо и сензорну собу, те собу за физиотерапију, а имаћемо једно велико и лијепо двориште, које ћемо у наредном периоду уређивати”, рекла је Коврлија и напоменула да је Центар сада у процесу развијања сензорне интеграције.

Директор Центра за социјални рад Милорад Софренић рекао је да је ова установа све техничке и кадровске послове успјела да заврши до Нове године, те да је у Дневни центар већ кренуло осморо дјеце и у плану је, за сада, још 10.

Софренић је истакао да је у овом центру присутно неколико искусних радника у овом послу који су стигли из Бањалуке и Суботице, те додао да се тренутно ради у двије смјене по три часа како би сва дјеца добила сву неопходну пажњу.

Градоначелник Љубиша Петровић рекао је да ће у новим просторијама дјеци бити омогућена њихова ресоцијализација, секундарна рехабилитација и лакша свакодневица њима и њиховим родитељима.

Он је истакао да ће се у наредном периоду инсистирати на што већем обухвату дјеце како би свако добио једнаку шансу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана