Бијељина: Освојена прва награда на салону урбанизма у Крагујевцу

ГС
Бијељина: Освојена прва награда на салону урбанизма у Крагујевцу

БИЈЕЉИНА - Дирекција за изградњу и развој града Бијељина освојила је на Салону урбанизма у Крагујевцу прву награду у категорији генералних урбанистичких планова.

Стручни тим Дирекције, на челу су координаторима Бранком Благојевић и Стеваном Чукићем, представио са на овој престижној манифестацији Урбанистичким планом града Бијељина.

“Салон урбанизма је традиционална годишња манифестиција Удружења урбаниста Србије која представља смотру најзначајнијих, актуелних остварења у области просторног и урбанистичког планирања, урбанистичког пројектовања и реализација”, саопштено је из бијељинске Дирекције за изградњу и развој.

Овогодишњи Салон урбанизма одржан је у измјењеним околностима и другачијем формату због тренутне епидемиолошке ситуације, а домаћин салона и изложбе радова био је град Крагујевац.

Из Дирекције наводе да су на овој манифестацији прве награде освајали и 2010. године за урбанистички пројекат “Локација два” - комплекс Манастира Светог Василија Острошког и 2018. године за Просторни план града Бијељина, док је трећа награда освојена 2016. године за идејно урбанистичко рјешење уређења простора касарне у Бијељини.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана