Бијељина: Одржан традиционални Никољдански коцерт

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - У Центру за културу у Бијељини одржан је традиционални Никољдански коцерт, који је организовало Српско културно-умјетничко друштво /СКУД/ "Семберија".

На синоћњем концерту, чија је овогодишња тема била "Југ Србије у Семберији", наступили су Велики народни оркестар СКУД-а "Семберија", женска вокална група и гости.

"Иза нас је много недјеља и мјесеци рада током којих су настајале нове мелодије, пјесме, као и аранжмани", рекла је директор СКУД-а "Семберија" Бранка Марковић Савчић.

Жељко Ђукановић, шеф Великог народног оркестра СКУД-а "Семберија", рекао је да овим наступом завршавају успјешну годину.

"Ове године смо се вратили коријенима етно-музике. На репертоару се могла чути музика јужне Србије, Косова и Метохије и Сјеверне Македоније. Мислим да је и овај пут публика уживала у нечему новом, заборављеном, односно ономе што ми тежимо да сачувамо", истакао је Ђукановић.

Вокални солиста и гост на Никољданском концерту Жељко Ђмура рекао је да са СКУД-ом "Семберија" имам дугогодишњу сарадњу, која је почела сасвим случајно, а постала је традиционална и изразио наду да ће још дуго трајати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана