Бијељина: Одржан 11. Божићни концерт

Срна
Бијељина: Одржан 11. Божићни концерт

БИЈЕЉИНА - Бијељинци су вечерас имали прилику да уживају у разноврсном репертоару - од “Петрушке”, преко шпанског валцера, циганског стаката, па до сплетова кола, која су им одсвирали ученици Основне музичке школе “Корнелије Станковић” Угљевик-Бијељина у оквиру традиционалног божићног концерта.

Директор ове школе Славиша Перић рекао је да ђаци 11. пут у оквиру новогодишњих и божићних празника поклањају Бијељини овај концерт, у оквиру којег се представљају они који су постизали изузетне резултате на међународној сцени.

“Желимо да представимо наше камерне ансамбле, оркестар хармоника... да представимо музику коју су изводили на међународним такмичењима. У једном дијелу концерта представиће се и нашом традиционалном музиком, коју изучавају у нашој школи”, изјавио је Перић новинарима прије почетка концерта.

Он је нагласио да су ученици ове школе у протеклих 14 година остварили запажене резултате и достојно представљали Бијељину и Републику Српску на међународној сцени, освојивши више од 500 награда у више од 35 земаља.

“Они су културни амбасадори наше земље”, поручио је Перић.

Он је истакао да ће се у школи трудити да и даље пружају највиши ниво музичке едукације, будући да су све освојене награде подстрек за још боље резултате на међународној сцени.

“Музичка школа жКорнелије Станковићж и Удружење умјетника жАртистж, захваљујући жДанима хармоникеж, а у сарадњи са Свјетском асоцијацијом хармоникаша добили су привилегију да буду домаћини финала Свјетског купа хармоникаша, који ће бити одржан наредне године. То је један од најзначајнијих свјетских догађаја када је ријеч о хармоници и има традицију дужу од седам деценија”, напоменуо је Перић.

Он је нагласио да ће им, као домаћинима, бити велики изазов да угосте најбоље хармоникаше свијета, будући да је ријеч о догађају који је важан, не само за Републику Српску, него и цијели Балкан.

Ученик Музичке школе “Корнелије Станковић” Ђорђе Перић има 11 година, а већ је освојио 135 награда у 35 земаља.

“На овом концерту сваке године одсвирам композицију коју одаберем. Када видим да су људи дошли да слушају мене и моје пријатеље из школе, моје срце испуни неки чудан осјећај због којег се уживим у музику и дочарам то и публици”, навео је Ђорђе.

Ученик ове школе Николај Павловић, који има девет година и хармонику свира пола године, рекао је да му се овај инструмент свиђа. “На концерту свирам и коло”, додао је Николај.

Концерт је одржан у бијељинском Центру за културу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана