Бијељина: Одборници СДС-а и даље неће учествовати у раду скупштине града

Срна
Бијељина: Одборници СДС-а и даље неће учествовати у раду скупштине града

Бијељина - Шеф Клуба одборника СДС-а у Скупштини града Бијељина Јован Гајић рекао је да одборници ове странке највјероватније и даље неће учествовати у раду Скупштине града.

Гајић је на ванредној конференцији за новинаре СДС-а рекао да представници нове скупштинске и предсједник Скупштине града Драган Ђурђевић "неосновано и неутемељено прозивају рад градоначелника и запослених у градској управи из СДС-а".

"Били смо свједоци да је на припремном састанку за сједницу Скупштине града предсједник локалног парламента Драган Ђурђевић оптуживао градоначелника за неке криминалне радње. Ми смо дошли на састанак како бисмо договорили дневни ред сједнице, а не да бисмо слушали трачеве", рекао је Гајић.

Он каже да постоји низ тачака дневног реда које је иницирао градоначелник, а које су повучене или нису усвојене на претходним сједницама Скупштине града.

"Тако је и са одлуком о продаји градског грађевинског земљишта у индустијској зони гдје имамо ситуацију да велики број инвеститора жели да гради, али нова скупштинска већина то није хтјела да усвоји", каже Гајић.

Он као проблем наводи и потребу да буде усвојена одлука о кредитном задужењу за завршетак изградње зграде Центра за социјални рад, истичући да нова скупштинска већина то не жели да уврсти у дневни ред скупштинског засједања.

Смијењени начелник Одјељења за финансије Милорад Софренић рекао је да нису тачне тврдње које о презадужености града износи предсједник Градског одбора СНСД-а Недељко Ћорић.

"Апсурадан је податак да је град тренутно задужен за 48 милиона КМ или за један годишњи буџет. То апсолутно није тачно. Имају увид у све и чудно је да износе нетачне податке", рекао је Софренић.

Он каже да је укупан дуг 4,5 милиона КМ, што је за око два милиона КМ мање од дефицита који је имао прије неколико година. "Кредитно задужење, које је било око 61 милион КМ, у протеклих пет-шест година смањено је за око 25 милиона КМ, те је дуг који је остао око 37 милиона КМ, од чега ћемо до 2019. године исплатити око 27 милиона КМ и до 2023. године преосталих 10 милиона КМ", навео је Софренић, напомињући да се кредитне обавезе редовно сервисирају.

Смијењени начелник Одјељења за привреду и пољопривреду Миле Пејчић каже да је и ове, као и свих ранијих година, градоначелник Бијељине пред жетву разматрао могућности субвенционирања откупне цијене пшенице.

"Прошле године род и квалитет пшенице је био добар, као и цијена која није захтијевала додатну премију, мимо оне из Министарства пољопривреде", рекао је Пејчић.

Он је додао да је ова година била лоша за пшеницу, те да је с тим у вези градоначелник Бијељине одржао састанак и предложио да се пшеница додатно стимулише са два фенинга.

Директор предузећа "Водовод и канализација" Предраг Перковић каже да нису тачне тврдње кандидата Покрета "Успјешна Српска" за градоначелника Бијељине да је цијена воде у Бијељини највиша у окружењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана